Se vad som händer i vår community

Christina delar med sig om sin nutritionsresa

I dagens blogginlägg får vi ta del av Christina som under dom senaste månaderna tagit hjälp av vårt nutritionsteam för att få en sund och fungerande kosthållning som även gett henne fantastiska resultat i träningen!

Christinas berättelse:

Att man behöver mat för att orka träna har vi nog alla hört men hur mycket man faktiskt behöver kan nog komma som en chock. 

Så var det iallafall för mig när jag tog tag i mitt ätande. 

Jag har som många andra vuxit upp under 80-,90- och 00-talet, där jag blev bombarderad av olika “bantningstips”. Kalorier in och kalorier ut! Du behöver alltså göra av med mer kalorier än du får i dig under en dag. Enkel matematik kan man ju tänka. Detta tankesätt har satt djupa spår i mig och det är inte förens nu som jag har förstått hur djup det satt. 

I januari bestämde jag mig för att satsa lite mer på min träning med en personlig prog. Det var så roligt och jag tränade uppemot 4 gånger i veckan, men resultaten blev inte riktigt som jag hade hoppats på. Istället för att gå upp i muskelmassa och ner i fettprocent blev det tvärtemot. Frågan kom då upp om jag åt tillräckligt mycket och jag svarade: absolut! Jag äter tre gånger om dagen. När andra och tredje månad gav samma resultat  som första månaden var det tydligt att jag behövde titta över min kost. 

Jag började då arbeta med Samrawit och upptäckt till min stora förvåning att jag åt ungefär 1000 kcal för lite varje dag.  Jag fick börja bokföra mitt kcal-intag och det var inte det lättaste men med peppningen från Samrawit gick det bra. Det svåraste var att få i mig de antal kcal som jag behövde varje dag. 

Första månaden fick jag fantastiska resultat och var sååå nöjd. Äntligen hade jag börjat gå upp i muskelmassa och ner i fettprocent. Andra månaden stagnerade resultaten medan i tredje månaden så var jag ner i muskelmassa igen. Efter den invägningen var jag besviken. 

Jag älskar att gotta ner mig i varför det blev som det blev så jag började analysera mina kcal- intag. Det som hände då var en så stor AHA-upplevelse för mig. 

Jag insåg nämligen att jag blev stolt (!!!) över de dagar då jag faktiskt inte hade nått upp till mitt kcal-intag. 

För i min hjärna satt djupa spår av “ bantningskultur”. Man ska som kvinna äta max 1250 kcal om dagen om man vill gå ner i vikt ( enligt alla tonårs-/damtidningar). 

Så omedvetet så förstörde jag för mig själv genom att försätta min kropp i svält.

Under hela denna process så stöttade och peppade Samrawit mig och vi diskuterade mina tankar och vad de omedvetna processer som hindrade mig. 

Nu räknar jag inte kcal längre utan äter efter principen: 

  • frukost
  • mellanmål 
  • lunch
  • mellanmål
  • middag 
  • mellanmål (om jag är hungrig) 

Genom att ta hjälp av en nutrition coach blev jag medveten om detta tankesätt.  Det är först nu som jag kan arbeta med att byta hjärnspår och skapa nya och mer hälsosamma hjärnspår.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

Learn more about our privacy & cookie policy.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy