Se vad som händer i vår community

Från önskan till action

“Jag hinner inte få till träning, först pendlar jag till jobbet och när jag kommer hem ska barnen ha skjuts”

“Jag önskar att jag hade energi men jag fastnar alltid i soffan efter middagen”

“Jag fattar inte hur alla andra hinner med, det är alltid nånting som jag missar eller glömmer”

“Det går ju liksom inte att bara säga nej till kunder, får man jobb så är det bara att prioritera det”

“Det var så mycket den senaste tiden så jag fick “offra” träningen”

Alla exempel ovan är fullt realistiska och väldigt vanliga. Jag hör dem från medlemmar i gymen, jag hör dem från coacher jag handleder och jag hör dem från mentorsklienter ( företagsägare) som jag är mentor åt. 

Problemen och utmaningarna handlar om oförmåga att skapa struktur och att hantera stress. SEMM-modellens sista bokstav står för just “Manage”- hantera/planera/strukturera. 

Ibland kan det tyckas nästan trivialt att så mycket av min tid som coach, chef, mentor går åt till just denna del men om det är DÄR de flesta utmaningarna ligger så är det ju DÄR en coach/chef/mentor lägger sin energi. 

Du som har utmaningar liknande de jag nämnt ovan. Du som skapar ursäkter liknande de jag nämnt ovan. Har du någonsin lagt tid och energi på att planera bättre för att skapa struktur? 

Många av de människor jag jobbar med är som sagt antingen chefer/ledare eller personal på våra gym. Gemensamt för dem alla är att ingen sätter deras schema åt dem, det är en slags frihet men medför också ansvar. Gemensamt för dem alla är också att de inte TAR det ansvaret och helt plötsligt uppstår en massa tidsluckor och energiläckage. En hel vecka kan gå utan att man riktigt “vet vad man gjort” för man är så upptagen med att vara upptagen…galet men sant. 

Jag ser detta hela tiden runtom mig, missade eller sent startade möten, inställda träningspass, nödlösningar med mat, för lite sömn. Detta av människor som egentligen “äger sin egen tid och sin situation” men som blir offer för omständigheter på olika sätt. 

Två enkla steg som jag brukar använda för att hjälpa dessa individer är följande:

  • Välj en veckodag, oftast söndagar, för att planera din vecka och uppdatera din kalender. Prioritera träning och återhämtning i ditt schema.
  • Gör kom ihåg listor kring uppgifter och roller som är viktiga. En sådan lista FÖR MIG är tex alla idéer till såna här bloggtexter. Jag skriver alltid ned dem och jag kategoriserar dem utifrån målgrupp, det är mitt sätt att ta ansvar för en av mina prioriterad roller som gymägare. 

Det här är inte mycket begärt. Gör ditt schema och FÖLJ det. Skriv ned vad du måste komma ihåg och genomför det. 

Om du är någons kollega, ledare eller chef och INTE klarar av de två enkla stegen, vilken slags respekt och hänsyn visar du dem då? Vill du vara personen som kommer sent? Vill du vara personen som inte tar anteckningar på möten och därmed inte lever upp till åtagande och löften? 

Vill du vara personen som alltid offrar din egen träning och din egen återhämtning för att du inte orkar skapa ett schema och en struktur?

I fyra olika texter har du nu läst om vikten att gå “från önskan till action”. Du KAN börja ta mer kontroll. Du KAN ta små steg mot att förbättra din hälsa och fitness. Du KAN bli en bättre kollega, ledare, förälder. 

Sleap-Eat-Move-Manage. Alla fyra delar behövs. Detta är hörnpelarna som håller upp ditt liv. Du behöver inte göra det på egen hand, men du behöver GÖRA det. 

Ta action idag!

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

Learn more about our privacy & cookie policy.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy