Se vad som händer i vår community

När behöver jag en Personlig Tränare? del 1.

I tider när svenskens disponibla inkomst blir mindre kan det känns svårare att lägga pengar på Personlig Träning. Vem är det som egentligen anlitar en Personlig Tränare?

Ofta kan vi prata i avatarer. En avatar, är alltså en förenkling och en representation av en typisk människa, även fast det också är namnet på en briljant film av James Cameron.

Passar du in i någon avatar? Känner du någon vars personlighetsdrag- och livsval stämmer överens med nedan beskrivningar?

I detta inlägget raljerar jag och översimplifierar olika personer jag möter på gymmet. Känner du dig träffad? Bra, då är jag inte helt fel ute 🙂

Person 1: Jag vill komma i form, och jag behöver hjälp. Jag vill ha resultat och jag vill ha dem nu. Här har du förmodligen tillåtit ett större fall än du först trodde om det. Du har viljan, du har resurserna och du har också prioriterat din hälsa nog att du schemalägger träningen först i din vardag. Jag träffar förmodligen min PT 2-3 gånger i veckan och jag tar säkert hjälp med kosten också, för här blev jag lite väl bekväm och ohälsosam i mitt tidigare liv (och jag gillade det inte). Någonstans så var det nog min ambition i karriären som tog mig hit, och nu har jag äntligen möjlighet att rätta till det!

Person 2: Jag är redan tränande, men jag vill ha hjälp att utvecklas. Jag tycker så mycket om mitt intresse, och jag vill utvecklas inom det. Jag har hyfsad koll på kosten och även om jag förstås kan bättre, så har jag i regel tillräckligt med kompetens… jag vill bara ha en skjuts, liksom! Hey, om Serena Williams är bäst i världen och ändå har en tränare, klart jag också ska ha en! Jag vill mer, och lagom är inte nog för mig! Det här är sååå kul och jag lär mig massa!

Person 3: Träning blev liksom mycket svårare nu efter 30/40/50 när jag inte längre har vanan, och jag har också gått upp lite i vikt. Jag hade det gratis när jag var yngre för då fanns lagsporten. Dessutom var det före jag opererade korsbandet och bildade familj. Tusan, vad stel jag är… Det här behöver jag göra någonting åt. Jag uppskattar hjälpen jag får, för någonstans med åren blev jag lite osäker i den här miljön. Var är bensparkmaskinen? Vad är det för skillnad på en dumbbell och en kettlebell nu igen? Nu snackar coachen igen om strict press, push press och push jerk – jag minns ju inte! 🙂

Person 4: Jag behöver någon som säger åt mig vad jag ska göra, för jag har ingen disciplin själv. Jag hade bra vanor, men jag är tyvärr periodare. Jag mår superbra när jag tränar, men mitt problem är att jag inte har startmotorn att komma igång själv. Sanningen är att jag var nog inte tillräckligt aktiv som ung, och därför ligger jag efter i min förmåga att lösa det här på egen hand. Jag behöver ha någon som hjälper mig, som jag kan bolla med och öronmärka tid när schemat blir för fullt. Eftersom att jag har en tandläkare som tar hand om mina tänder, har jag en personlig tränare som tar hand om min träning. Det tog mig ett tag att inse det men nu är jag här! Det är viktigt för mig att föregå med ett gott exempel, så nu gör jag det här.

Person 5: Alla mina kläder är Reebok och Nobull. Min hund heter Eleiko. Jag bär mitt gyms tröja gladeligen på min semester. Jag väljer mina resmål efter var CrossFit-gymmen finns och jag bor aldrig på ett hotell som inte har gym. För mig handlar det om att nå mina mål och prestera bättre än kollegan i nästa års CrossFit Open samt i KlubbMästerskapet. Jag vill gärna träna efter mitt schema och mitt program, och jag överlåter gärna detta till en kompetent tränare som har mer erfarenhet än jag. Min stolthet står på spel!

Nååå… känner du dig träffad? 🙂

Stay tuned för ett del 2-inlägg i sinom tid med ännu fler avatarer!

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

Learn more about our privacy & cookie policy.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy