Se vad som händer i vår community

Väck rumpan och rädda ryggen!

Visste du att genom att stärka upp vår rumpa kan vi undvika ländryggssmärta!? Vår sätesmuskel hjälper faktiskt till mer än vad vi kan tro, både vardagen och i träningen! Sätet är kroppens absolut starkaste muskel, men märkligt nog har många svårt att väcka den. Är vi svaga och stela i vårt säte så sätter vi större krav på vår ländrygg vilket i längden kan bidra till tråkig och onödig ländryggssmärta. Idag vet vi enligt forskning att ländryggssmärta drabbar ca 60-80% av befolkningen någon gång i livet.
En svag och stel sätesmuskel kan även bidra till höft- eller knäsmärtor! Men, om vi stärker upp sätesmuskeln och "väcker rumpan" så kan vi avlasta ryggen och andra delar av kroppen mer än vad vi kan ana!
Idag delar Physio Center med sig av våra bästa tips för att stärka upp och stretcha rumpan så att du kan undvika eller bota din ländryggssmärta!
1. Sidoplankan! Denna övning är både bra för att stärka upp ditt säte samt din bål. Båda muskelgrupperna är otroligt viktiga för att hjälpa till att avlasta din ländrygg.

Learn more about our privacy & cookie policy.