Se vad som händer i vår community

Vill du boosta dina barn i sommar?

Många är vi som vill unna barnen lite extra så här när sommaren och semestern står för dörren, samtidigt som vi hör coacherna säga att vi ska fortsätta förbättra våra skills eller åtminstånde bibehålla de vi redan uppnått.

Då tänker jag att vi klarar väl av att göra både och, eller hur?

Så hur kan vi då tänka när semestern väl kommer? Jo peppa barnen och er själva till att hålla träningsrutinen, även om ni väljer att lägga den på en annan nivå än till vardags, håll i och håll ut. Gör något roligt av den som att träna tillsammans eller varför inte utmana familjen där hemma…

För några år sen kände jag mig rätt klen inför sommaren och bestämde mig för att jag skulle stå i plankan varje dag tills jag kunde stå i den till hela min favvolåt just då. Jag började på skakiga 20 sek och slutade när jag kom fram till målet; Volbeats Lola Montez, 4,26min https://vimeo.com/69865987 . Det roliga med det här var att mina barn och syskonbarn hakade på utmaningen och la till egna utmaningar allt eftersom sommaren fortgick. Så i slutet av sommaren så kunde inte bara jag, utan även ett gäng tonåringar samt min envise farbror stå i plankan till denna låt. Vi satt i jägarvila ungefär lika länge som vi stod i plankan, vi var väl uppe i ca 100st situps och 50 squats om dagen. Dessutom joggade vi (olika sträckor efter förmåga) och hakade på barnens träningsläxor från sina klubbar. Det blev en diger träningssommar, men vad kul vi hade under tiden! Tillsammans blev vi starkare under sommaren än vi var innan, utan att det kändes som någon uppoffring av semestern och dessutom skapade vi gemensamma minnen. Med det vill jag säga att det är lättare än man tror att få igång barn och tonåringar än vad man kanske tror, det gäller bara att lägga det på rätt nivå samt involvera fler och våga bjuda på sig själv. Lyckas ni så har de/ni underlättat för återtåget till träningen i höst och uppförsbacken blir mycket lättare att lägga bakom sig.

Sen vill vi kanske unna oss en massa gott också nu när vi äntligen har tid att äta långfrukost och laga mat. Då har jag bara en sak att säga; klart vi ska unna oss extra gott men med den lilla tvisten att vi väljer våra stunder väl den här sommaren. Jag är mån om att bibehålla det jag uppnått med min träning vilket genererar i att jag kommer välja mina tillfällen med omsorg men även mängden av det goda jag låter passera mina läppar. Jag kommer också se till att barnen får i sig extra gott fast inte i socker gott utan i gott gott. Vad menar jag då med det? Jo jag vill boosta mina kids med nyttigheter som antioxidanter och vitaminer i form av glass och slush gjord på ren frukt och bär. Jag kommer grilla en massa härliga grönsaker och göra goda bönröror till sen kommer jag låta det animaliska vara tillbehöret. Tänk att ni får i er fem olika grönsaker/ frukter till varje mål mat ni äter på dagarna, tänk också att dessa ska ha fem olika färger. Försök att få i dig 30 olika vegetabilier varje månad så matar du dina tarmbakterier så de håller sig friska och glada, de står nämligen för en stor del av vårt immunförsvar så det är extra viktigt. Så kommer jag boost mina barn i sommar och ska jag vara ärlig så kommer jag boosta mig själv på samma sätt. Nedan kommer en härlig sommarslush för glasstips har ni redan fått.

200gr vattenmelon (skalad/tärnad/fryst eller kylskåpskall), 125gr frysta hallon, 1msk frysta granatäpplekärnor, 4st frysta björnbär, 1,5msk pressad lime eller citron. Lägg allt i en kanna och kör med stavmixer till slät konsistens, häll upp i glas och njut. Vill du ha den frizzigt bubblig och lite mer vuxensmak dra i en näve myntablad innan du börjar mixa och toppa med lite bubbelvatten.

Vill du ha fler tips på hur du kan boosta dina barn eller dig själv, ta kontakt med någon i nutritionsteamet vi finns här för dig.

Soliga hälsningar från en skärgårdsö / Jessica och nutritionsteamet

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

Learn more about our privacy & cookie policy.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy