Se vad som händer i vår community

Lätt för att småäta?

Jag är en person som är svag för alla sorters sötsaker, bullar, godis, frukost, glass. Listan kan göras lång. För mig är det jätte svårt att hålla fingrarna i styr och hur mycket jag än bestämt mig att jag inte ska äta något godis idag så känns det som att hjärnan lurar en och poff, där står man med fingrarna i den hemliga godislådan. Igen.. och jag vet att jag inte är ensam o det här dilemmat. Dock har jag ett grymt ess i rockärmen. Mellanmålet.


Som med så mycket annat inom kost och hälsa så finns det inget rätt svar. Alla är vi olika och mår bäst av olika saker. Det absolut viktigaste som vi måste komma ihåg är att vi måste utgå från oss själva. Speciellt i en tid som denna då kostråd, dieter och trender fullkomligt haglar över över oss.

Men jag en person som förespråkar mellanmål. Speciellt om det är långt mellan huvudmåltiderna och att det då blir lätt att gå och småäta under eftermiddagen.
Jag tycker också att det är bra att implementera mellanmål om du har svårt att äta nog stora portioner mat och därför behöver dela upp intaget av näring och energi.

när jag pratar med mina nutritionskunder pratar vi ofta om vikten av regelbundenhet och vanor. Vi vill sätta rutiner i att få i oss tillräckligt med mat för att kroppen ska va i harmoni med dig själv. Och att få i sig tillräckligt med mat är svårt på bara 3 måltider.
jag brukar dela upp mitt dagliga kostintag på det här sättet:

På det här sättet håller du en jämn fördelning under hela dagen. Du håller blodsockernivån stabil. Vilket gör att du får energi och mår bra under hela dagen. 

Du håller även igång din förbränning. Utan regelbundna måltider arbetar förbränningen och kroppen på sparlåga. Ät därför något litet som mellanmål för att hålla förbränningen uppe och för att låta kroppen arbeta. Genom att äta mellamål ger du kroppen ett jämnt flöde av energi och bränsle. När kroppen vänjer sig vid att du äter regelbundet och inte låter det gå för långt mellan måltiderna så vet kroppen att den fritt kan förbruka den energi den behöver. Vilket är super!

// Ebba och nutritionsteamet


Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

Learn more about our privacy & cookie policy.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy